PUNCT DE VEDERE grupa II

 Informare publica

cu privire la hotărâri definitive ale instanțelor ce privesc încadrarea medicilor legiști in condiții deosebite muncă.

Față de unele declarații aparute in mass-media privind un pretins refuz al INML MM de încadrare a activității unora dintre angajați în condiții deosebite de muncă tinand cont de natura activitatii profesionale specifice activitatii de prosectura si avand in vedere vechi acte normative care reglementau încadrarea în fosta grupa a-II-a de muncă, abrogate la data intrării în vigoare a Legii nr. 19/2000/1 aprilie 2001, act normativ abrogat la randul sau prin Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice potrivit caruia cu incepere de la 1 ianuarie 2011, condiţiile de muncă deosebite înlocuiesc grupa II de muncă, din legislaţia anterioară datei de 1.04.2001.

Pentru o corectă informare a opiniei publice si la solicitarea massmedia, publicăm următorul anunt public:

INML MM respectă hotărârile definitive ale instantelor privind încadrarea angajaților în condiții deosebite de muncă și face de fiecare data demersurile legale pentru punerea în aplicare a acestora.

Până la momentul actual au fost puse în executare de către INML două hotărâri judecătorești privind incadrarea activitatii unora dintre angajati in condiții deosebite de muncă pentru 4 dintre angajați.

În contextul unei recente pronunțări de către Curtea de apel București a unei decizii definitive privind incadrarea activitatii in condiții deosebite de muncă pentru alti 22 de angajați, INML reia demersurile pentru a își îndeplini obligațiile stabilite de instanța în sarcina sa dand curs Dând curs hotărârilor judecătorești.

Informatiile privind refuzul INML MM de a respectă hotărâri definitive ale instantei care privesc drepturi ale salariatilor sunt vehiculate in interes personal, nu corespund adevărului si aduc atingere prestigiului INML MM.

Mass media este rugata sa solicite si punctul de vedere al institutiei folosind institutia purtatorului de cuvant pentru o echilibrata si corecta informare a cetatenilor.